SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Goede eerste helft Nieuw Balinge krijgt geen vervolg

Achilles 1894 wint met 4-1

 

Lo Dijkstra

 

Nieuw Balinge In de bekercompetitie kon Nieuw Balinge in de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen een goede eerste helft na rust geen goed vervolg geven. De 0-1 voorsprong werd in een tijdsbestek van tien minuten uit handen gegeven. Ondanks dat legden de Nieuw Balingers een acceptabel niveau op de lastig te bespelen kunstgrasmat.

In de beginfase ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Het gevaar van de thuisclub moest vooral komen van spits Eddy Koopman, de topscorer van vorig seizoen in de vijfde klasse. Hij kreeg echter weinig steun van de andere voorwaartsen uit Assen. Bij Nieuw Balinge werd de makkelijk scorende Dennis Tump enkele keren in stelling gebracht. Hij was het ook die na ruim een kwartier de wedstrijd open brak. Nadat hij even daarvoor nog net buiten het strafschopgebied afgestopt kon worden, lukte dat in de zeventiende minuut niet. Met een droge knal passeerde hij doelman Raymond Tienkamp. Het was een niet eens onverdiende voorsprong van de gasten, die net iets verzorgder voetbalden dan de thuisclub. Achilles kon in deze fase aanvallend absoluut geen vuist maken. Er zat geen lijn en beleving in het spel en bovendien leed de ploeg veel te vaak balverlies. Toch kwamen er wat kansjes. Na een half uur gold dat zowel Eddy Koopman als voor Johan Brokar. Achilles leek even later de stand gelijk te trekken, maar de goed leidende scheidsrechter Woering keurde de treffer van Koopman terecht wegens buitenspel af. Nieuw Balinge liet zich ook in deze fase niet onbetuigd. Eerst was opnieuw Dennis Tump gevaarlijk bij een solo en daarna kon dezelfde Tump, na een snel uitgevoerde counter over drie schijven, net niet zijn tweede laten noteren. Vlak voor rust leek dan toch de treffer van Achilles op het scorebord te komen. Na geklungel in de verdediging van Nieuw Balinge kwam Johan Brokar vrij voor doelman Gerard van Zwol, maar zijn lob verdween net over het doel. Aan de andere kant kreeg Chris Schutte nog een prima kans, maar aan de 0-1 stand veranderde in de eerste helft niets meer

Dat gebeurde wel in de tweede, want of Achilles een tandje bijzette of dat Nieuw Balinge niet voldoende bij de les was, feit is dat de thuisclub in een tijdsbestek van tien minuten de winst naar zich toetrok. Nadat Tom Wielink eerst nog bijna in eigen doel kopt, was het Eddy Koopman die vanaf rechts de bal fraai in de verste hoek binnenschoot. Drie minuten was het al 2-1 door een treffer van Johan Brokar en nog weer vijf minuten later schoot Eddy Koopman de wedstrijd in het slot door zijn tweede treffer aan te laten tekenen. In deze fase lieten de gasten zich wel erg eenvoudig uitspelen en was de organisatie niet goed. Toen de rust weer enigszins was teruggekeerd kreeg ook Nieuw Balinge nog wat kansjes, maar Damian Kroezen, Roy ten Kate, Jordy Kats en Gerjan Koekoek zagen hun inspanningen niet beloond met een doelpunt. Die viel er nog wel aan de andere kant toen Martijn Oostra de eindstand op 4-1 bracht.


Geplaatst op 9 september 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign