SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge houdt koploper op 2-2

 

Nieuw Balinge – Een tot de tanden toe bewapend en sterk gemotiveerd Nieuw Balinge trad zaterdagmiddag aan tegen koploper Achilles ’94. De Assenaren speelden deze competitie slechts één keer gelijk en won verder alle wedstrijden, vaak met groot verschil. Tegen Nieuw Balinge kwam Achilles voor de eerste keer in al die ontmoetingen op achterstand. En dat niet één keer maar zelfs twee keer, ook bij 2-1 stond de thuisclub aan de goede kant van de score. Met het uiteindelijke gelijke spel konden beide ploegen wel leven.

 

In een open wedstrijden werd om iedere meter van het veld gestreden. Nieuw Balinge drong vanaf de aftrap aan en had direct succes. Na geklungel in de Asser defensie was het Michel Kroezen die de bal, na een pass van Richard Kats, in het doel schoof. Achilles was na deze eerste en bovenal vroege tegentreffer van slag en ondanks de voorsprong bleef Nieuw Balinge druk zetten naar voren en daar hadden de gasten nogal moeite mee. De thuisclub was in deze fase gelijkwaardig aan de koploper. Na ruim twintig minuten hervonden de Assenaren zich en kwamen er ook enkele uitstekende mogelijkheden. Eerst moest Mike Doldersum op de doellijn redding brengen, waarna Christian van der Velde hard voorlangs schoot en Eddy Koopman in kansrijke positie niet verder kwam dan een slap rollertje.

 

Na rust bleef Nieuw Balinge voetballend redelijk overeind. Achilles was beter, maar de thuisclub maakte het met passie, inzet en enthousiasme veel goed. Chris Schutte kreeg een kansje en dat gold ook Richard van de Bosse,  maar na een kwartier spelen kwam de gelijkmaker dan toch op het bord. Dit keer werd matig verdedigend werk van Nieuw Balinge afgestraft door Michael Boersma. De verwachting was dat de trotse koploper de klus nu wel snel zou kunnen klaren. Niets was echter minder waar. Nog geen twee minuten later was het Nieuw Balinge dat op een 2-1 voorsprong kwam. De eerste de beste bal die invaller Jordie Kats aanraakte verdween achter keeper Raymond Tienkamp. Een verrassing leek in de maak. Toch ging dat feestje niet door want de voor Harry Hurink ingevallen Gerben Huring ging binnen het zestien meter gebied in de fout waarna Michael Boersma vanaf de stip de 2-2 aan liet tekenen.

 

Achilles rook bloed en gooide alles op de aanval, op jacht naar de winst. Kansen kwamen er genoeg, maar met het nodige kunst- en vliegwerk hield de uitstekend keepende Gerard van Zwol zijn doel verder schoon. Een welverdiend applaus viel het elftal van trainer Roeland Kwint ten deel. Na afloop werd bekend dat de inwoner van Coevorden zich nog weer voor een jaar aan Nieuw Balinge verbindt. Hij ziet volop mogelijkheden in de jonge selectie van Nieuw Balinge.

 

Man van de wedstrijd: Richard van de Bosse.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink (Gerben Hurink), Richard Kats, Chris Schutte, Gerjan Koekoek, Michel Kroezen (Jordie Kats), Tom Wielink, Gerben Koekoek, Jarie Jager, Mike Doldersum en Richard van de Bosse.

 

 

 

 

 


Geplaatst op 18 febriari 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign