SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge trekt in doelpuntrijk duel aan langste eind 4-3

 

Nieuw Balinge blijft het na de winterstop uitstekend doen. Sinds 3 december is de ploeg van trainer Roeland Kwint ongeslagen en ook zaterdag uit bij Erica werd er niet verloren. Na een doelpuntrijk duel werd met 4-3 gewonnen. Gerjan Koekoek eiste met twee treffers alle aandacht op.

 

Na een gelijkopgaande start nam Erica onverwacht na ruim tien minuten de leiding. De snelle Wessely Wessels tekende voor de 1-0. Nieuw Balinge deed hierna bijna iets terug via de opnieuw gedegen spelende Tom Wielink, maar zijn vrije trap had net niet het gewenste resultaat. Even later hadden de gasten mazzel dat het niet 2-0 werd, toen Wessels voor open doel miste. Ook een fraaie combinatie tussen Christiaan Kats, Gerjan Koekoek, Richard van den Bosse en Jordy Kats leverde niets op. Er volgden meer mogelijkheden voor Nieuw Balinge, maar de voorwaartsen hadden het vizier nog niet op scherp staan. Erica beperkte zich tot snelle counters en waren daarmee ook gevaarlijk. Maar zodra het echt gevaarlijk werd stond doelman Gerard van Zwol letterlijk en figuurlijk zijn mannetje. In de eerste helft werd niet meer gescoord. Het kruid werd voor de tweede helft bewaard.

 

Nieuw Balinge kwam goed uit de kleedkamer en vrijwel direct luisterde Roy ten Cate zijn rentree met een schitterende en doeltreffende kopbal op. De thuisclub schrok van deze dadendrang en moest enkele keren fors optreden. Een overtreding in het zestienmetergebied werd een paar minuten na de gelijkmaker beloond met een strafschop voor Nieuw Balinge. Gerjan Koekoek, de man van de wedstrijd, zette zich achter de bal en faalde niet, 1-2. Nieuw Balinge was in deze fase de duidelijk betere ploeg en kreeg meer kansen. Maar een schoten op de paal of net naast hadden niet het gewenste resultaat. Aan de andere kant voorkwam doelman Van Zwol de gelijkmaker, waarna Nieuw Balinge in veilige haven leek toen Richard van de Bosse de 1-3 binnen schoot.

 

De ploeg kwam echter van een koude kermis thuis, want in een tijdsbestek van tien minuten trok de thuisclub de stand, door treffers van Niels Lammerts en David de Kroon, gelijk. Beide ploegen gokten in de eindfase op de winst en namen risico’s. Dat moest even later met tien tegen toen gebeuren omdat, na een opstootje tussen doelman Jeroen Wijnands en Richard van de Bosse, beiden uit het veld werden gestuurd. Nieuw Balinge kon het beste met deze situatie  omgaan, want in de laatste minuten was het andermaal Gerjan Koekoek die scoorde.  Daarmee behaalde Nieuw Balinge een toch wel verdiende overwinning.

 

Man van de wedstrijd: Gerjan Koekoek.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink, Christiaan Kats (Roy ten Cate), Gerben Koekoek, Gerjan Koekoek, Tom Wielink, Jarie Jager, Mike Doldersum (Gerben Hurink), Jordie Kats, Chris Schutte en Richard van den Bosse.


Geplaatst op 3 maart 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign