SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / LID WORDEN

Ik wil lid worden
 

Wil je lid worden bij SV Nieuw-Balinge? Leuk! Meld je aan door: 

Evelien Sok(bestuurslid )
Hullenzandweg 21
7938 TB Nieuw-Balinge
 

Informatie over contributie, vind je hier!
 

Lees: belangrijke informatie over 'stilzwijgende verlenging'

Info wetswijziging 'stilzwijgende verlenging'

UITGEGEVEN: maandag, 19 december 2011 16:38 LAATST GEWIJZIGD: maandag, 19 december 2011 17:17
Een wetswijziging die enerzijds betrekking heeft op de mogelijkheid om een stilzwijgende verlenging op te nemen in algemene voorwaarden en anderzijds op de opzegtermijn bij lidmaatschappen is op 1 december 2011 doorgevoerd.
NOC*NSF heeft in haar Nieuwsbrief een publicatie opgenomen inhoudende een beknopte samenvatting behorende bij de memo 'wetswijziging inzake stilzwijgende verlenging'.

1.       Opzeggingtermijn bij lidmaatschappen, abonnementen en overige 

Voormalige situatie

Het opzeggen van een lidmaatschap bij een vereniging werd doorgaans in de statuten geregeld. Het was niet verplicht om de leden actief te informeren over de mogelijkheid tot opzegging van het lidmaatschap.Nieuwe situatie

Per 1 december 2011 zijn verenigingen (dus ook BVO’s die als vereniging opereren alsmede aan de BVO gelieerde verenigingen) verplicht om de leden te informeren over de noodzakelijke informatie betreffende de mogelijkheid om het lidmaatschap op te kunnen zeggen. Deze informatie dient in elk geval te worden vermeld op de hoofdpagina van de website en op één van de eerste bladzijden van een clubblad, indien de vereniging gebruik maakt van deze communicatiemiddelen.

2.       Stilzwijgende verlenging in algemene voorwaarden

Voormalige situatie

Binnen de huidige wetgeving was het stilzwijgend verlengen van overeenkomsten door middel van algemene voorwaarden mogelijk, mits het een verlenging betreft voor de duur van maximaal één jaar.Nieuwe situatie

Na inwerkingtreding van de Wetswijziging is het niet meer mogelijk om een overeenkomst door middel van algemene voorwaarden stilzwijgend te verlengen, maar kan slechts sprake zijn van één van de onderstaande vier mogelijkheden:
- Nadien een nieuwe overeenkomst sluiten.


Bovenstaande wijzigingen kunnen consequenties hebben voor (onder andere) overeenkomsten van een BVO met betrekking tot seizoenskaarten c.q. clubcards, sponsors, suppliers en/of businessclubleden, de verhuur van lounges/skyboxen, loyaliteitslidmaatschappen en de kidsclub.De wijziging is in de memo onder punt II.2 nader toegelicht.

Laatste nieuws

© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign